2271073378 Βέσσα, Χίος info@chiotikokellari.gr

Στριφτάρια με αγαρικό πετιμέζι & βασιλικό

Στριφτάρια με αγαρικό πετιμέζι & βασιλικό

ΥΛΙΚΑ
500γρ. στριφτάρια
3-4 φρέσκιες ντομάτες
80-100γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
50γρ. τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε αλατισμένο νερό τα στριφτάρια μας για 4-5 λεπτά. Κόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες σε λεπτές φέτες ή στον τρίφτη.

Στη συνέχεια τις μαρινάρουμε ωμές με αλάτι πιπέρι ζάχαρη και ελαιόλαδο. Και τις αφήνουμε 20-30’ στη μαρινάδα τους. Αφού σουρώσουμε τα στριφτάρια, τα σερβίρουμε στα πιάτα. Τέλος ρίχνουμε από πάνω τυρί φέτα τριμμένη ,και μετά τις ωμές μαριναρισμένες ντομάτες. Εάν θέλουμε στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο βασιλικό.

Πίσω