2271073378 Βέσσα, Χίος info@chiotikokellari.gr

Ταλιατέλα με Μαστίχα

Ταλιατέλα με Μαστίχα

ΥΛΙΚΑ για 5 άτομα
500 γρ ταλιατέλα μαστίχα
250 γρ. φρέσκα σύκα
250 γρ. κατίκι δομοκού
100 γρ βούτυρο
100γρ. ξινομύζηθρο
2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα.
1 ποτήρι λευκό κρασί
500 γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
1 ματσάκι δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα φρέσκα σύκα κομμένα σε φέτες, τις 2 κουταλιές ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με λευκό κρασί και το λικέρ μαστίχας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί (κατίκι δομοκού) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ταλιατέλες….

 

Σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω το τριμμένο ξινομύζηθρο και ψιλοκομμένο δυόσμο
 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ! ! !
Νικόλαος Κωνσταντουλάκης

Πίσω