2271073378 Βέσσα, Χίος info@chiotikokellari.gr

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ


Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ: 
Βράζουμε τα στριφτάρια για 5-6 λεπτά. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε 100g σησαμέλαιο και αφού κάψει ρίχνουμε γύρο στα 100g σισάμι και σκεπάζουμε το τηγάνι γιατί πετάει.

Αφού ροδίσει και έχουμε σουρώσει τα στριφτάρια μας, τα ρίχνουμε στο τηγάνι σοτάροντας τα για 1-2 λεπτά ή ρίχνουμε το καυτό λάδι και το σουσάμι στη κατσαρόλα και το ανακατεύουμε. Τέλος σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, προσθέτοντας από επάνω μια φέτα φρέσκια μυζήθρα, την ραντίζουμε με χαρουπόμελο ή πετιμέζι και κόκκους, από άσπαστο ροζ πιπέρι.

Πίσω